W temacie dyskusja na temat klubu, meczów, kibiców itp itd...
Już w najbliższy czwartek o godzinie 18 na stadionie w Brzoziu piłkarze górznieńskiego Dortomu rozegrają swój pierwszy mecz kontrolny przed sezonem. Serdecznie zapraszamy kibiców. Jadzik będziesz?
Swoją drogą Dortom się wzmacnia do klubu dołączy 3-4 nowych zawodników.
No faktycznie Mirka szkoda, ale może kiedyś dorośnie i zrozumie... Oby.
Co do wyjazdu to raczej nie planuje nigdzie się ruszać za to na meczach u siebie będę jak w tym sezonie prawie na wszystkich.
_________________ "nie zawsze mów co wiesz, ale zawsze wiedz co mówisz"
Ja pomimo przeprowadzki na studia do Torunia też postaram sie być na wszystkich meczach , bo mecz bez kierownika w składzie jest meczem przegranym hehe
No wygląda na to że luka po Mirku wypełni się całkowicie. Dziś na treningu pojawił się Bartek Aranowski, grający kiedyś w Sparcie B-ca i Lechu Rypin, a ostatnio w Unifreeze.
No wygląda na to że luka po Mirku wypełni się całkowicie. Dziś na treningu pojawił się Bartek Aranowski, grający kiedyś w Sparcie B-ca i Lechu Rypin, a ostatnio w Unifreeze.
uuu niemożliwe...
taka gwiazda a chce grać w tak amatorskiej drużunie, czyżby mu się stało coś poważnego?
ale looz jakby faktycznie chciał grać i miałoby to pomóc drużynie to już niech biega w barwach dortomu
_________________ "nie zawsze mów co wiesz, ale zawsze wiedz co mówisz"
A to ja już nie wiem czemu on chce u nas grać ale ważne że gra. Z tego co wiem to odniósł niedawno jakąś poważną kontuzję i nie chce już grać na jakimś bardzo wysokim poziomie.
A to ja już nie wiem czemu on chce u nas grać ale ważne że gra. Z tego co wiem to odniósł niedawno jakąś poważną kontuzję i nie chce już grać na jakimś bardzo wysokim poziomie.
Z tego co ja wiem to bardzo dużo graczy opuściło Unifreeze i szukają teraz klubów. Bartek wzmocni atak Dortomu i bardzo dobrze (nie pamiętam aby miał jakąś kontuzję poważną). Dortomi przyda się napastnik bo jak widać było w poprzednim sezonie, szczególnie w rundzie jesiennej na tej pozycji brakowało bramkostrzelnych graczy.
W meczu z Brzoziem zagrają młodzi i testowani, ale i tak źle być nie powinno. Fajnie byłoby odnieść zwycięstwo na sam początek, bo to zdecydowanie zbudowałoby nas psychicznie i dodało pewności siebie.
No niestety. Pierwszy mecz przegraliśmy 2:1. W pewnym sensie może nas usprawiedliwić fakt, że do meczu trener wystawił młodych i testowanych i jedynie luki na trzech pozycjach były obsadzone zawodnikami doświadczonymi.
Mecz rozpoczął się od ataków gospodarzy, ale obrońcy Dortomu pewnie zażegnywali niebezpieczeństwo pod bramką. W 30 minucie to my objęliśmy prowadzenie, a bramka padła w sytuacji "sam na sam". Po chwili napastnik Dortomu z dwóch metrów nie trafia do pustej bramki. Niestety, jeszcze przed przerwą wyrównali piłkarze z Brzozia strzałem z wolnego.
Druga połowa była bardzo wyrównana i obydwie ekipy mogły zdobyć kilka bramek. Już na początku sędzia dyktuje rzut karny dla Brzozia. Piłka ląduje jednak na poprzeczce i wychodzi poza boisko. Na pięć minut przed końcem meczu Brzozie szczęśliwie strzela zwycięskiego gola. Piłka po odbiciu się od poprzeczki odbiła się też od bramkarza i wturlała się do bramki.
Na ogromne brawa zasługuje bramkarz Dortomu Dominik Aleksandrowicz, który przez cały mecz spisywał się znakomicie. W drużynie zawiódł atak, ale powinno się to zmienić już w najbliższym meczu z LZS Konojady, kiedy do zespołu dołączy Bartek Aranowski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum