Najstarszy Serwis Internetowy o Brodnicy - Promujemy region już od 1995 r.
Forum BRODNICA - portal eBrodnica.pl
Forum dla wszystkich, którzy mają coś do powiedzenia nt. naszego regionu i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Gmina Górzno] Czego brakuje w Górznie?
Autor Wiadomość
xyz 
a,b,c,d,e...

Wysłany: 2007-07-03, 11:19   

Tom napisał/a:
ogródek piwny w budowie :beer:

to raczej ogródeczek niż ogródek patrząc na wymiary...
a je ciekawy jestem jak załatwili sprawę sanitariatów, bo chyba toy toy'a na rynku nie postawią?

Tom 

Wysłany: 2007-07-03, 11:22   

micuna napisał/a:
w Górznie zdecydowanie brakuje dzisiaj ładnej pogody i słoneczka :(

z tym sie zdecydowanie zgadzam Kurde mam nadzieje ze w sobotę nie pędzie padać i pogoda dopisze na turniej i koncerty

xyz 
a,b,c,d,e...

Wysłany: 2007-07-03, 11:22   

Tom napisał/a:
z tym sie zdecydowanie zgadzam Kurde mam nadzieje ze w sobotę nie pędzie padać i pogoda dopisze na turniej i koncerty

na turniej to pewnie taka pochmurna (ale nie deszczowa) pogoda była by bardziej odpowiednia ale bądźmy dobrej myśli.Także niech teraz pada ile wlezie to w sobote nie będzie już z czego :D

Tom 

Wysłany: 2007-07-03, 11:25   

też tak sobie to tłumacze

xyz 
a,b,c,d,e...

Wysłany: 2009-04-12, 00:13   

Zawsze tak jest że głównie przed świętami odświeżam stare dobre znajomości, bo jest na to chwila czasu, żeby pogadać i dowiedzieć się co nowego jak leci i tak dalej.Oto wypowiedź ( z gg) mojego serdecznego kolegi na temat tego jak on z perspektywy czasu widzi dzisiaj Górzno.Od dawna związany jest z Górznem, bowiem stąd ma korzenie, bardzo często tutaj zaglądał a i teraz interesuje go co się u nas dzieje.Zaznaczam że poniższy tekst to jego wypowiedzi i jego subiektywne zdanie.Przeczytajcie i komentujcie :
"...ostatnio stwierdziłem ze Górzno jako miasto jest ohydne i podoba się tylko wtedy gdy stoi się w miejscu z którego widać jeziora... "

"...tu wszystko co się robi to się robi bez przemyślanego planu, nic nie jest współzależne od siebie i co gorsze nic nie jest związane z poszerzaniem oferty turystycznej i podnoszeniem atrakcyjności terenów jako turystycznych..."

"...jeziora zarastają, miasto nie pięknieje, park tonie w nieładzie i śmieciach, w lasach więcej śmieci niż drzew, a krajobraz upiększony o domki wakacyjne - to jest Górzno.miejscowość turystyczna..."

"...na drogach więcej fleku niż asfaltu, imprezy sportowe cofają się corocznie o 2 lata
a mediach przedstawia się rzeczny banalne jako sukcesy, porazek brak, problemów nie ma, a plan rozwoju jest skutecznie realizowany..."

"...wszystko jest piękne i urocze jak się o tym mówi.. a mówi się dużo.. bo kto ładnie mówi ten robić już nie musi..."

Wiem jak bardzo zawsze go tutaj ciągnęło.Kurcze smutne to co napisał, ale chyba niestety prawdziwe :confused:

arctgx 
alleluja i !@#$%

Wysłany: 2009-04-12, 13:22   

Mnie odstrasza wizualnie taka posesja-getto przy drodze na Fiałki od strony Wapionki, już w otwartym terenie. Ogrodzona, z nienaturalną jak na teren i wygoloną trawą oraz chodnikami "pasuje jak ulał" do reszty krajobrazu.

xyz 
a,b,c,d,e...

Wysłany: 2009-04-13, 16:48   

A widziałeś jaką sobie alejkę do jeziora wybetonowali? Teraz jest pomalowana na zielono ale wcześniej jak miała naturalny betonowy kolor to straszyła już z Górzna.

Odpowiedz do tematu